Utazás közben, gyerekek mellett mi akad az ember kezében itt Felsö-Ausztriában

Gefangen in Hohenschönhausen

2020/03/12. - írta: Skog

Hubertus Knabe szerkesztette 382 oldalas történelmi mü(2007 elsö kiadás) egy könyvtárselejtezési akcióból maradt rám. Egy euróért.

Nyomasztó, de nagyon fontos, korrekt mü, mely kronológikusan vezet minket végig az oroszok, majd a Stasi vizsgálati börtönében. Egykori fogvatartottak írnak különbözö hosszúságú visszaemlékezéseket, illetve van akitöl a leveleiböl szemlézhetünk és akad, aki egy szép hosszú levélben fejti ki nézeteit a fogvatartásáról. 24 szerzö írásait olvashatjuk végig. Vannak unalmasabbak, vannak nagyon szívbemarkolak és van kifejezetten szépirodalmi értékkel büszkélkedö mü is. Összeségében nagyon jó könyvnek tartom. 5 csillagot adok neki, azaz a maximumot. Tényleg érdemes elolvasni.

 

 

 

knabe_h.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://labancnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr2114062523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása