Utazás közben, gyerekek mellett mi akad az ember kezében itt Felsö-Ausztriában

tudnivalók az Òperenciántúlról

2018/06/21. - írta: Skog

Kedves olvasó!

Ez egy olvasónapló egy Felsö-Ausztriai levéltáros tollából. Elsösorban magamnak, rokonaimnak és barátaimnak, hogy éppen mit olvastam el és az éppen mennyire tetszett. bejegyzés címe arra szeretne utalni, hogy a népmesei fordulat „az Óperenciás tengeren is túl” nem mást takar mit az Enns folyón túli vidék. Òperencia, itt lehet róla olvasni részletesen. Azt gondolom, hogy találóan fejezi ki mit szeretnék, saját meglehetösen speciális érdeklödésü, mostanában újra nekilendülö olvasmányaimat szeretném rendszerezni, egy létezö mégis sok szempontból nagyon is távoli helyen, mely manapság akár az Òperencián túli területnek is tünhet. Mind értelmileg, mind kulturálisan, mind történelmileg, ha a mai magyarországi nem tudományos, nem szakmai körök NERbirodalmi szempontjából nézelödünk. Onnan ma ez a mesék országa.

Igyekszem nyelvtanilag és stilárisan megfelelni a magyar nyelvtannak. Sajnos kivételt képez még mindig nálam a hosszú ö és hosszú ü, öket sajnos bonyolult elöcsalnom, így marad kissé zavaróan a majdnem mindenhol hosszú magánhangzók disszonanciája. Ember vagyok és hibázom, ezért ha valaki nyelvtani és tartalmi vagy esetleg értelmi hibát vél felfedezni, kérem szóljon!

A véleményeimért természetesen vállalom a felelösséget, nem leszek mainstream. 

Jó olvasást mindenkinek!

 haegar_buecher2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://labancnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr2314062459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása